niedziela, 14 października 2012

Blok czekoladowy

Chyba każdy z nas zajadał się nim jako dziecko :)
Zawsze wychodzi. Szybki prosty i przepyszny!





Składniki (na keksówkę) :

- 3/4 kostki margaryny

- 1/2 szklanki wody

- 1/2 szklanki cukru

- 1/2 kg mleka w proszku

- 5 łyżek kakao

- 2 paczki herbatników



Przygotowanie:


Wodę, cukier i margarynę zagotować w garnku. Mleko i kakao dokładnie wymieszać. Roztopioną margarynę z wodą i cukrem wlać do mleka i szybko mieszać, dodać pokruszone herbatniki i wyłożyć do formy. Pozostawić do ostygnięcia.

Dla wzbogacenia smaku można również dodać różne bakalie:rodzynki, orzechy, suszone owoce – co kto lubi!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz